''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Τα εγκαίνια του Μεγάλου Επιταχυντή


Πραγματοποιήθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) τα εγκαίνια του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), του μεγαλύτερου επιταχυντή σωματιδίων του κόσμου, τα πειράματα του οποίου αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για την προέλευση του σύμπαντος και να βοηθήσουν πολλαπλώς στην επιμέρους εξέλιξη διαφόρων τομέων της επιστήμης.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ανώτατοι αξιωματούχοι των χωρών μελών του CERN, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της ελβετικής Συνομοσπονδίας Pascal Couchepin και ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Francois Fillon.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης, κ.Φίλιππος Τσαλίδης.

Ο υφυπουργός κ. Ξανθόπουλος είχε συνάντηση στο χώρο του CERN με τους Έλληνες επιστήμονες του Κέντρου. Πάνω από 100 Έλληνες δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του CERN, ενώ ευρεία είναι η συνεργασία του CERN με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα. Σημαντικότατη είναι η συμβολή των Ελλήνων ερευνητών στο πρόγραμμα LHC και ιδιαιτέρως στα πειράματα ATLAS και CMS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου