''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Αλτρουισμός ή θυσία;


Ένας σκύλος-ήρωας από την Αυστραλία ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει μερικά νεογέννητα γατάκια μέσα από μια πυρκαγιά. 

Ο Leo, ένας σκύλος ράτσας Τέριερ, κινδύνευσε να πεθάνει αφού αρνιόταν πεισματικά να αφήσει τα νεογέννητα γατάκια μόνα, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς στη Μελβούρνη.

«Ένας από τους πυροσβέστες που μπήκαν στο κτήριο βγήκε μέσα από την φλόγες κουβαλώντας το σχεδόν άψυχο κορμί του γενναίου Leo,» σχολιάζει ο υπεύθυνος της επιχείρησης κατάσβεσης, Ken Brown.

«Άλλοι δυο πυροσβέστες, με τη βοήθεια των μηχανημάτων, επανέφεραν το σκυλάκι στη ζωή. Ο σκύλος παραφυλούσε στωικά έξω από την κούτα με τα γατάκια ακόμα και όταν η μητέρα τους είχε εξαφανιστεί.»

Η Janine Kelly, μαζί με τα 3 παιδιά της, βρίσκονταν στην κουζίνα όταν ένας άγνωστος άντρας όρμησε από την πίσω αυλή για να τους ειδοποιήσει ότι η κεντρική είσοδος του σπιτιού καίγονταν.

Τα παιδιά έκλαψαν από συγκίνηση όταν οι πυροσβέστες έσωσαν τον 11 μηνών σκύλο τους.

«Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι στον ίδιο χώρο υπήρχε ένα κουτί με γατάκια και έτσι οι πυροσβέστες επέστρεψαν και το συνέλεξαν.»

Όπως δήλωσαν οι μάρτυρες, ο Leo άρχισε να γλύφει με χαρά τα γατάκια όταν τα είδε ξανά.

Όταν οι συγκλονισμένοι κάτοικοι του σπιτιού επέστρεψαν, βρήκαν τον Leo να κάθεται σε ένα καμένο στρώμα και να περιμένει υπομονετικά την οικογένεια του να γυρίσει. 

Ananova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου