''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Στα χνάρια του Γέτι


Ιάπωνες ορειβάτες ισχυρίζονται ότι βρήκαν τις πατημασιές του θρυλικού χιονάνθρωπου Γέτι στις πτυχές των Ανατολικών Ιμαλάϊων στο Νεπάλ. 

Οι πατημασιές του Γέτι βρέθηκαν σε υψόμετρο 4,800 μέτρων στην περιοχή Dhaulagiri στο Δυτικό Νεπάλ. Το μήκος της πατημασιάς είναι 20 εκ και μοιάζει με ανθρώπινη.

Η επιστημονική κοινότητα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ως προς την ύπαρξη του Γέτι παρά τις δεκάδες αναφορές. «Είδαμε τρεις πατημασιές που έμοιαζαν με ανθρώπινες,» είπε στο Reuters ο Kuniaki Yagihara, μέλος της ομάδας Yeti Project Japan, επιστρέφοντας με φωτογραφίες.

Η Ιαπωνική ομάδα ανέφερε ότι ήταν η τρίτη απόπειρα για να ανακαλύψουν το μυστήριο του μισού-ανθρώπου μισού- πιθήκου. Υποστήριξαν ότι έχουν εξασκηθεί στο να ξεχωρίζουν τις πατημασιές διαφόρων ζώων από αρκούδες μέχρι λεοπαρδάλεις, και είναι απόλυτα βέβαιοι ότι αυτές δεν ανήκαν σε κανένα γνωστό μας ζώο.
 

Αν και οι ορειβάτες πέρασαν πάνω από 40 ημέρες στην περιοχή Dhaulagiri στα 7,661μ όπου έχουν αναφερθεί παλαιότερα ίχνη από γέτι, η ομάδα δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία φωτογραφία από το μυθικό πλάσμα. «Αν δεν πίστευα στην ύπαρξή του δεν θα είχα έρθει μέχρι εδώ,» λέει ο Yagihara.

Οι Νεπαλέζοι πιστεύουν ότι ο μύθος του Γέτι βρίσκεται βαθιά στην ψυχή των Ιμαλάϊων. Ιστορίες για μαλλιαρούς άγριους γίγαντες που ζουν στο χιόνι αποτελούν κομμάτι της ζωής των βουνών. Αυτές οι ιστορίες είναι που προέτρεψαν πολλούς να εξερευνήσουν την πραγματικότητα πίσω από το μύθο.

Το Γέτι βέβαια αποτελεί κάτι περισσότερο από μύθο για την κρυπτο- ζωολογία, τη μελέτη πλασμάτων που δεν έχουν μέχρι τώρα καταγραφεί. Το Γέτι επομένως θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το τελευταίο δείγμα μιας φυλής γιγαντιαίων πιθηκανθρώπων που έζησαν στην κεντρική Ασία πριν από 300,000 χρόνια.

Πίσω από τον παράξενο χιονάνθρωπο κρύβεται και μια παγκόσμια εμπορική βιομηχανία. Τα περισσότερα καταλήγουν να είναι απάτη. Τον περασμένο Ιούλιο, στη βορειοανατολική Ινδία βρέθηκαν μαλλιά από Γέτι. Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ανήκαν σε κατσίκα των Ιμαλαϊων. Τον Αύγουστο, δύο Αμερικανοί υποστήριξαν ότι βρήκαν απομεινάρια ενός Γέτι, το οποίο τελικά ήταν ένα λαστιχένιο κουστούμι γορίλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου