''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Αλώβητο το ποδόσφαιρο από την οικονομική κρίση


Εάν ένα σπορ μπορεί να επιβιώσει από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αυτό είναι το αγαπημένο άθλημα του πλανήτη: το ποδόσφαιρο.

Και βέβαια κάποιες ομάδες θα υποφέρουν – άλλες θα χάσουν χορηγούς ή επενδυτές, και ίσως παίχτες που τους κοστίζουν ακριβά. Αλλά η ρευστότητα μετρητών στους κορυφαίους της αγοράς, από τηλεοπτικές συμφωνίες και πολυεθνικούς υποστηρικτές, φαίνεται ότι δεν θα στερέψει.

Αντιθέτως, το κορυφαίο ποδόσφαιρο πρόκειται να τραβήξει ακόμα περισσότερους στην τηλεόραση καθώς οι καιροί δυσκολεύουν και ο κόσμος αναζητά φθηνότερη ψυχαγωγία.

Ας δούμε τα νούμερα:

Το World Cup του 2010 στη Νότιο Αφρική έχει ήδη πουληθεί, και η FIFA υπολογίζει να εξαργυρώσει $ 3,2δις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το World Cup είναι από τα δημοφιλέστερα αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη, και το τουρνουά του 2006 στη Γερμανία το παρακολούθησαν 26,3δις θεατές σε 376 διαφορετικά κανάλια.

Η UEFA είχε καθαρά κέρδη που φθάνουν τα $ 400εκ από το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ το Champion League θα «καθαρίσει» $ 1,115δις τη φετινή σεζόν.

Επιπλέον, οι τηλεοπτικές συμφωνίες για την περίοδο 2009-2012 του Champion League έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην αγορά, όπου οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση 10%.

Ο Phillipp Grothe εμπορεύεται ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά δικαιώματα εδώ και δυο δεκαετίες. 

Την περασμένη εβδομάδα έκλεισε εξαετή συμφωνία με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ για τη διανομή των εθνικών αγώνων. Ο ίδιος πιστεύει ότι όταν το χρήμα στερεύει, το ποδόσφαιρο είναι ένα αξιόπιστο εμπόρευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου