''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Κινητό νεκρού καλούσε μόνο του τους συγγενείς

Μία οικογένεια, που έχασε ένα από τα μέλη της σε δυστύχημα με τρένο, ακόμα αναρωτιέται τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ. 

Η οικογένεια δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα από τον 49χρονο Τσακ Πεκ, αμέσως μετά την πρόσκρουση τρένου. Σήμερα, όμως, η οικογένεια γνωρίζει ότι ο αγαπημένος τους Τσακ πέθανε ακαριαία, την ώρα του δυστυχήματος.

Η αρραβωνιαστικιά του Τσακ, Άντρεα Κατζ, δήλωσε ότι το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στον γιο του θύματος, στη Γιούτα.

«Ο γιος του μου είπε ότι μόλις είχε τηλεφωνήσει ο πατέρας του και τον ρώτησα τι του είπε, αν είναι καλά και που βρίσκεται. Εκείνος μου απάντησε ότι δεν του μίλησε καθόλου και ότι απλά χτύπησε το τηλέφωνό του και έγραφε ότι ήταν κλήση από τον πατέρα του,» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατζ.

Όση ώρα η πυροσβεστική προσπαθούσε να ανασύρει επιζώντες από τα συντρίμμια του τρένου, το κινητό του Τσακ συνέχισε να καλεί τον γιό του, τον αδερφό του, τη μητριά του, την αδερφή του και την αρραβωνιαστικιά του. Όταν, όμως, εκείνοι απαντούσαν, το μόνο που άκουγαν ήταν παράσιτα, ενώ όταν καλούσαν πίσω στο κινητό του Τσακ, έβγαινε κατευθείαν ο αυτόματος τηλεφωνητής.

Συνολικά, τα μέλη της οικογένειας δέχτηκαν 35 κλήσεις από το κινητό του Τσακ εκείνο το βράδυ.

Σχεδόν πέντε ώρες μετά το δυστύχημα, στις 9.08 μ.μ. η Κατζ δέχτηκε ακόμα ένα τηλεφώνημα.

«Ουρλιάζαμε στο τηλέφωνο, κρατήσου αγάπη μου. Θα σε βγάλουν από κει πέρα σύντομα. Θα πάνε όλα καλά,» είπε η Κατζ.

Όταν ξανάρχισαν τα σωστικά συνεργεία να αναζητούν επιζώντες, πραγματοποιήθηκε ακόμα μία κλήση και οι διασώστες έσπευσαν να την εντοπίσουν. Συνειδητοποίησαν ότι το χτύπημα ακουγόταν από το πρώτο βαγόνι και ξαναγύρισαν πάλι πίσω.

«Ήταν τόσο ενθουσιασμένοι και η αδρεναλίνη τους σε τόσο υψηλά επίπεδα που έτρεξαν προς το βαγόνι, με την ελπίδα ότι θα βρουν ακόμα έναν επιζώντα. Τους δώσαμε την περιγραφή του και για δύο ολόκληρες ώρες προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν. Τον εντόπισαν τελικά αλλά ήταν ήδη νεκρός. Μάλιστα μας είπαν ότι πέθανε ακαριαία και δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να μας καλούσε εκείνος,» πρόσθεσε η Κατζ.

Τα τηλεφωνήματα σταμάτησαν στις 3.28 π.μ., σχεδόν μία ώρα πριν να βρεθεί η σωρός του Τσακ.

Η Κατζ δήλωσε ότι τα τηλεφωνήματα βοήθησαν την οικογένεια εκείνο το βράδυ να μην καταρρεύσει.

«Η λογική πλευρά του μυαλού μου έλεγε ότι πρόκειται απλά για μία ηλεκτρονική δυσλειτουργία του κινητού αλλά η συναισθηματική πλευρά έλεγε ότι ήταν ο Τσακ που προσπαθούσε να μας πει ότι ήξερε πως φοβόμαστε και προσπαθούσε να μας δώσει ελπίδες.»

Η Κατζ δήλωσε ότι βρίσκει παρηγοριά στη σκέψη ότι με τον Τσακ ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι και ότι ο ίδιος δεν υπέφερε στο τέλος του.

«Πέθανε ακαριαία και δεν υπέφερε καθόλου. Όταν αγαπάς κάποιον, δεν μπορείς να ζητήσεις από τον Θεό καλύτερο τρόπο για να φύγει κάποιος από τη ζωή. Έφυγε ευτυχισμένος και χαρούμενος. Δεν είδε τον θάνατό του να έρχεται.»

Οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την διερεύνηση του δυστυχήματος είπαν ότι ίσως να μην μάθουν ποτέ πώς έγιναν αυτά τα τηλεφωνήματα, αφού το κινητό του Τσακ δεν βρέθηκε ποτέ, ενώ πρόσθεσαν ότι από τη νεκροψία, δεν βρέθηκαν σημάδια στο σώμα του που να δείχνουν ότι έζησε έστω και λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση του τρένου. 
KTLA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου