''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο νηπιαγωγείο


Οι μαθητές της Αγγλίας τώρα θα λαμβάνουν από την ηλικία των πέντε ετών σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, με στόχο να καταπολεμηθούν οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, αλλά και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες έφηβων κοριτσιών. 

Τα μαθήματα θα ξεκινούν βοηθώντας τα νήπια να αναγνωρίσουν τα διάφορα ανθρώπινα μέλη. Σε ηλικία 6 έως 11 ετών θα διδάσκονται όσα χρειάζεται να ξέρουν για την αναπαραγωγή και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.

Στα επόμενα χρόνια, οι μαθητές θα διδάσκονται για την αναπαραγωγή και τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Σε μετέπειτα επίπεδο, τα σχολεία θα πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο καλύπτονται θέματα, όπως οι κακοί σύντροφοι και η σημασία του γάμου.

Οι δάσκαλοι θα πρέπει επίσης να εκπαιδευθούν για την παράδοση των συγκεκριμένων μαθημάτων, αφού πιθανότατα πολλοί θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα νιώθουν άβολα με μια τέτοια συζήτηση μέσα στη σχολική αίθουσα.

Η κυβέρνηση της χώρας παραδέχεται ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Αγγλία είναι ένας υποβαθμισμένος τομέας. Παρόλα αυτά, αυτή η κίνηση θα βρει αντίθετες πολλές οικογένειες, οι οποίες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι βάζουν τα παιδιά σε μια διαδικασία, πριν ακόμα να είναι έτοιμα.

Για τον καθησυχασμό της ανησυχίας, η κυβέρνηση πρόκειται να καλέσει συνεδρίαση με θέμα το δικαίωμα των γονιών να αποφασίζουν εάν τα παιδιά τους θα μπορούν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο μάθημα.

Επίσης, η κυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση του τρόπου με τον οποίο διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο τους κινδύνους των ναρκωτικών και του αλκοόλ.

Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου