''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Πρωτότυπη υπηρεσία της Google για την εξοικονόμηση ενέργειας

Η Google εγκαινίασε μια νέα ιστοσελίδα, μέσω τις οποίας οι χρήστες μπορούν να υπολογίσουν τα ενεργειακά οφέλη που μπορούν να έχουν με λίγες απλές κινήσεις. Σε μια προσπάθεια να κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη διαδικασία, η Google αξιοποίησε τη συγκυρία της αμερικανικής εορτής του Halloween, προσαρμόζοντας τη φρασεολογία της σελίδας στη θεματολογία των ημερών.


- Οι ενεργοβόρες ενέργειες ταυτίστηκαν με τις μεταφυσικές οντότητες των ημερών και η ιστοσελίδα υπολογίζει το όφελος που προκύπτει από την καταπολέμησή τους. Για παράδειγμα, οι κονσόλες παιχνιδιών βαφτίστηκαν vampires, ενώ οι ανενεργοί υπολογιστές χαρακτηρίζονται zombies.

Ο νέος calculator της Google υπολογίζει τόσο την εξοικονόμηση χρημάτων, όσο και τη μείωση έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν με την υιοθέτηση "πράσινων" συμπεριφορών. Βέβαια, τα οικονομικά μεγέθη βασίζονται στο δολάριο Αμερικής, ωστόσο δίνουν μια σαφή ένδειξη της εξοικονόμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου