''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Κινδυνεύουν οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική


Οι κλιματολογικές αλλαγές και το λιώσιμο των πάγων, κυρίως, στην Ανταρκτική αναμένεται να θέσουν σε κίνδυνο το 75% των «αποικιών» πιγκουίνων που έχουν την παγωμένη ήπειρο για «μόνιμη κατοικία» τους.

Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης WWF, δύο είδη πιγκουίνων, αυτά που ονομάζονται Emperor και Adelie, είναι εκείνα που θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Παράλληλα, η έκθεση της περιβαλλοντικής οργάνωσης αναφέρει ότι, λόγω των πάγων που λιώνουν θα εξαφανιστεί και ένα είδος γαρίδας, που αποτελεί το βασικό στοιχείο της διατροφής πολλών ψαριών. Η έλλειψη αυτής της γαρίδας θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό πιγκουίνων στην καταστροφή, γιατί θα μειωθεί και ο αριθμός των ψαριών που τρέφονται με αυτό το είδος γαρίδας, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες.

Η WWF καλεί την παγκόσμια κοινότητα να φροντίσει για το μέλλον όχι μόνο των πιγκουίνων αλλά και των άλλων θαλασσίων ειδών της Ανταρκτικής.

Για τον λόγο αυτό, επιστήμονες και νομοθέτες συναντιούνται στο Χόμπαρτ στα τέλη του Οκτωβρίου, σε ένα συνέδριο για την προστασία των Θαλασσίων Πόρων της Ανταρκτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου