''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Η στιγμή της έμπνευσης


Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό δημιουργικότητας αργά τη νύχτα κατά τις 22:04... 

Η έμπνευση σε ένα άτομο είναι σχεδόν απίθανο να έρθει το απόγευμα, σύμφωνα με μια έρευνα, η οποία προτείνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν πολύ μικρές πιθανότητες να λύσουν τα προβλήματα τους κατά τη διάρκεια του μεσημεριού.

Η λιγότερο δημιουργική ώρα είναι στις 16:33, με 92% των ατόμων να παραδέχονται ότι το απόγευμα πάσχουν από έλλειψη φαντασίας.

Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.426 άνθρωποι έδειξε ότι το 1/4 από εμάς μένουμε ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ, αναζητώντας λίγες στιγμές έμπνευσης.

Το χαλαρωτικό ντους είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους απόκτησης της πολυπόθητης επιφοίτησης, με ένα ποσοστό 44% να καταφεύγουν σε αυτό όταν χρειάζονται πνευματική διαύγεια.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 58% των ατόμων ξεχνούν τις καλύτερες ιδέες τους επειδή δεν τις καταγράφουν αμέσως, αν και οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτό τον τομέα.

Τέλος το 1/3 των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, ηλικίας 35 ετών ή μεγαλύτεροι, επιλέγουν να κρατούν σημειώσεις στα χέρια τους. 

Ananova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου