''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Υψηλά νούμερα για MySpace και Twitter

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία μετρήσεων Nielsen, το MySpace παραμένει στην κορυφή της λίστας με τις δημοφιλέστερες online υπηρεσίες, με το Facebook να έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση. Όλα αυτά, βέβαια, σε απόλυτους αριθμούς, καθώς σε ρυθμό ανάπτυξης το MySpace έχει διευρυνθεί κατά μόλις 1%, ενώ το Facebook αύξησε τη δύναμή του κατά 116% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2007.
 

- Η υπηρεσία, όμως, με τον πλέον εντυπωσιακό ρυθμό αύξησης των τελευταίων 12 μηνών είναι το Twitter, το οποίο αύξησε την κίνησή του κατά 343%, υποβοηθούμενο και από τα εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα σχετικά με τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές. Άλλες υπηρεσίες με υψηλό ανάπτυξης είναι οι Tagged, Ning και LinkedIn, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Nielsen.

Επιχειρώντας μια συνολική αποτίμηση στα δεδομένα της εταιρείας, είναι σαφές ότι ο χώρος των online υπηρεσιών χαρακτηρίζεται από μια σχετική ρευστότητα, η οποία αποτυπώνεται στους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης ορισμένων υπηρεσιών. Μπορεί, βέβαια, το MySpace και το Facebook να έχουν κερδίσει εκατομμύρια χρήστες ανά την υφήλιο, ωστόσο η κυριαρχία τους δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς το τοπίο είναι μάλλον ευμετάβλητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου