''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Ντουμπάι: ανεπτυγμένος μεσαίωνας


Το Ντουμπάι γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες. Είναι μοντέρνο, υπερ-αναπτυγμένο και πολλά από τα καινούργια «trends» της μόδας ξεκινάνε πλέον από αυτό. Ωστόσο, οι τουρίστες που δεν ακολουθούν τους θρησκευτικούς και ηθικούς νόμους της περιοχής αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. 

Ένα ζευγάρι από το Λονδίνο κρίθηκε ένοχο για επίδειξη σεξουαλικής δραστηριότητας σε παραλία του Ντουμπάι, με την πρώτη ακρόαση να είναι προγραμματισμένη για την 18η Νοεμβρίου.

Την περασμένη Πέμπτη, οι Vince Acors και Michelle Palmer καταδικάστηκαν σε τρείς μήνες φυλάκισης αφού κρίθηκαν ένοχοι για δυο συνεχείς παραβάσεις, τη συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες αλλά και την δημόσια επίδειξη της προηγούμενης συμπεριφοράς.

Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν φυσικά αθώοι. Ο δικαστής όμως επέβαλε πρόστιμο $272 στον καθένα για κατανάλωση αλκοόλ.

Καθώς το Ντουμπάι, το στολίδι της Μέσης Ανατολής, αναπτύσσεται τουριστικά, ταυτόχρονα αναζητά τη διατήρηση της μουσουλμανικής του ταυτότητας. Οι εκπατρισμένοι μετανάστες αποτελούν περίπου το 90% του πληθυσμού της χώρας, οι οποίοι προσελκύονται από το φορολογικό σύστημα και το κλίμα.

Η ομοφυλία είναι επίσης παράνομη. Τα ναρκωτικά αποτελούν όμως το μέτωπο της αντιπαράθεσης με το δυτικό τρόπο ζωής. Εάν κάποιος συλληφθεί να κάνει διακίνηση ναρκωτικών μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και τη θανατική ποινή. 

Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου