''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο γκουρού των βιντεοπαιχνιδιών Ρ.Γκάριοτ


Μόσχα: Ρωσικό σκάφος Soyuz που μεταφέρει τον Αμερικανό Ρίτσαρντ Γκάριοτ, εκατομμυριούχο σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών και τώρα τουρίστα του Διαστήματος, προσδέθηκε την Τρίτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για παραμονή 10 ημερών.

Η κάψουλα TMA-13, που εκτοξεύτηκε την Κυριακή από το Καζακστάν, συνδέθηκε με τον ISS λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα. Η αεροστεγής θυρίδα ανάμεσα στον σταθμό και το Soyuz παρέμεινε κλειστή και επρόκειτο να ανοίξει αργότερα την Τρίτη.

Ο περιπετειώδης επιχειρηματίας είναι γιος του πρώην αστροναύτη Όουεν Γκάριοτ και φέρεται να πλήρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια για να ταξιδέψει σε τροχιά.
 

Όταν η διαχωριστική θυρίδα ανοίξει, ο Γκάριοτ θα συναντήσει τον Γιούρι Βόλκοφ, επίσης γιο κοσμοναύτη -είναι η πρώτη φορά που συναντούνται σε τροχιά απόγονοι εξερευνητών του Διαστήματος. Οι δύο περήφανοι πατέρες συναντήθηκαν στο Κέντρο Ελέγχου έξω από τη Μόσχα για να στείλουν χαιρετισμούς στα παιδιά τους.

Στην κάψουλα , επιβαίνουν επίσης ο Αμερικανός αστροναύτης Μάικλ Φίνκε και ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Λονκάκοφ, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν το προηγούμενο πλήρωμα και θα παραμείνουν στο πολυεθνικό τροχιακό εργαστήριο για έξι μήνες.

Δύο από τα τρία μέλη του προηγούμενου πληρώματος θα αναχωρήσουν για τη Γη μαζί με τον Γκάριοτ στις 23 Οκτωβρίου.

Οι διαστημικές κρουαζιέρες στον ISS οργανώνονται από την αμερικανική εταιρεία Space Adventure σε συνεργασία με τη Ρωσία.

Ένας από τους επόμενους πελάτες θα είναι ίσως ο συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν, ο οποίος έχει πληρώσει προκαταβολή 5 εκατ. δολαρίων αλλά δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει ότι θα κλείσει τελικά θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου