''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Σπίτι με πόδια!


Καλλιτέχνες από τη Δανία συνεργάστηκαν με Αμερικανούς επιστήμονες για να δημιουργήσουν ένα σπίτι που περπατάει πάνω σε έξι υδραυλικά πόδια. 

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, οι συνεργαζόμενοι ευελπιστούν να κατασκευάσουν το απόλυτο σπίτι για την αντιμετώπιση πλημμύρων ή ενοχλητικών γειτόνων.

Το σπίτι ύψους 3 μέτρων τροφοδοτείται από τον ήλιο και τον αέρα και μπορεί να σεργιανήσει με ρυθμό απλού βηματισμού.

Το περίφημο σπίτι κατασκευάστηκε από τον οργανισμό συλλογής τέχνης N55 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, σε συνεργασία με μηχανικούς από το MIT της Μασαχουσέτης.

Ο καλλιτέχνης Oivind Slaatto, που όπως λέει εμπνεύστηκε από μια συνάντηση του με αθίγγανους ταξιδιώτες στο Cambridgeshire, σχεδιάζει να ζήσει στο σπίτι όταν γυρίσει στην Κοπεγχάγη.

«Αυτό το σπίτι δεν είναι απλά για ταξιδιώτες αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ένα νομαδικό τρόπο ζωής.»

Οι σχεδιαστές αναφέρουν ότι το «έξυπνο» σπίτι χαρίζει μια λύση στο πρόβλημα της ανερχόμενης στάθμης του νερού, καθώς το σπίτι μπορεί απλά να «ξεφύγει» από περιστατικά πλημμύρας.

Το πρωτοποριακό σπίτι κοστίζει γύρω στα £30.000, συμπεριλαμβανομένων των υλικών και του χρόνου, όμως οι κατασκευαστές θεωρούν ότι μπορεί να ανοικοδομηθεί με πολύ μικρότερο κόστος. 

Ananova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου