''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Θετική έκθεση για το σύστημα απογραφής αερίων


Θετικά υπέρ της Ελλάδος τάχθηκε η ομάδα εμπειρογνωμόνων για το σύστημα απογραφής των αερίων του Θερμοκηπίου. Η Επιτροπή συμμόρφωσης επιβεβαιώνει ότι το εθνικό σύστημα απογραφής εκπομπών λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Συνθήκης του Κιότο.

Με βάσει την έκθεση αυτή των επιθεωρητών πρόκειται να συνεδριάσει τον επόμενο μήνα η επιτροπή συμμόρφωσης του ΟΗΕ προκειμένου να αξιολογήσει την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, ανακοίνωση τύπου του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ αναφέρει: «Η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων (ERT) καταλήγει ότι το εθνικό σύστημα, στις θεσμικές, νομικές και διαδικαστικές ρυθμίσεις που εδραίωσε και τυποποίησε με υπουργική εγκύκλιο, είναι πλήρως λειτουργικό, και η Ελλάδα έχει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη τεχνική επάρκεια του προσωπικού εντός του εθνικού συστήματος, να σχεδιάζει, να προετοιμάζει και να διαχειρίζεται απογραφές, και να κατατίθενται εγκαίρως στη γραμματεία του ΟΗΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου