''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Ποσό-ρεκόρ €100εκ. από τζακποτ του Λόττο καταλήγουν στη Σικελία


Ένα από τα μεγαλύτερα τζακποτ του κόσμου, αξίας €100εκ. πωλήθηκε στην Κατάνια της Σικελίας.

Η Κατάνια είναι από τις φτωχότερες πόλεις της Ιταλίας, και όταν μαθεύτηκαν τα νέα οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους τραγουδώντας και χορεύοντας.

Η ταυτότητα του τυχερού ή των τυχερών δεν έχει γίνει γνωστή. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο λαχνός πωλήθηκε από καπνοπωλείο στο κέντρο της πόλης.

Το μυθικό ποσό των €100εκ. είναι από τα μεγαλύτερα που σημειώθηκαν ποτέ σε παιχνίδι του Λόττο παγκοσμίως, καθώς δεν υπήρξε κανένας τυχερός από τον περασμένο Απρίλιο.

Ηθική υποχρέωση

Ο δήμαρχος της Κατάνια Raffaele Stancanelli εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πόλη.

"Ελπίζω ο λαχνός να αγοράστηκε από πολλούς ανθρώπους... και όποιος τον κέρδισε να αισθανθεί ηθική υποχρέωση να βοηθήσει την τοπική κοινωνία," είπε.

Μια ομάδα για την προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή ανέφερε ότι το λαχείο καταστρέφει οικογένειες που ξοδεύουν όλα τους τα λεφτά σε λαχνούς. Πριν την κλήρωση ζήτησε την ανάκληση και αναδιανομή του λαχνού.

Ήδη μια γυναίκα που πάσχει από λευχαιμία στην Κατάνια έβαλε αγγελία στην τοπική εφημερίδα ζητώντας ένα μέρος των χρημάτων.

Η Συνομοσπονδία Ψυχολόγων και Ψυχοθεραπευτών στην Ιταλία προειδοποιεί ότι "ο νικητής/ες μπορεί να αισθανθούν χαρά, αλλά ενδεχομένως τα χρήματα να τους προκαλέσουν πόνο μέχρι και παράνοια εάν δεν ξοδέψουν τα χρήματα προσεκτικά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου