''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Μεταλλαγμένο ψάρι προτιμά την ανθρώπινη σάρκα


Ένα μεταλλαγμένο είδος ψαριού θεωρείται ένοχο για τον θάνατο αρκετών ανθρώπων στην Ινδία, σύμφωνα με τους επιστήμονες. 

Το πελώριο Goonch, ένα είδος γατόψαρου, πιστεύεται ότι έχει αρχίσει να προτιμάει ανθρώπινη σάρκα, αφού τρέφεται από σωρούς που ρίχνονται στο ποτάμι μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία.

Εδώ και χρόνια υπάρχουν φήμες ότι ένα μυστηριώδες τέρας κρύβεται στο νερό του ποταμού. Οι ντόπιοι, όμως, πιστεύουν ότι το τέρας έχει βάλει πλέον στο μάτι τους λουόμενους του ποταμού Great Kali, που διασχίζει τα σύνορα Ινδίας-Νεπάλ.

Το φοβερό αυτό πλάσμα έχει γίνει αντικείμενο μελέτης του βιολόγου Jeremy Wade, σε ένα ντοκιμαντέρ.

Ο Wade αναφέρει: «Οι ντόπιοι μου είπαν ότι το τέρας αυτό έχει μεγαλώσει πάρα πολύ από τη διατροφή του με ημι-καμένα πτώματα. Ενδεχομένως, το ότι τρέφεται με ό,τι έχει απομείνει από τα πτώματα που καίγονται στην νεκρική πυρά να του έχει δημιουργήσει αυτή την προτίμηση για την ανθρώπινη σάρκα.»

«Υπάρχουν κάποια πλάσματα που έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη, και αν βρουν επιπλέον φαγητό, τότε μπορεί να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο.»

Ο Wade κατάφερε να πιάσει ένα Goonch, το οποίο ζύγιζε 73 κιλά και είχε μήκος σχεδόν 2 μέτρα – παγκόσμιο ρεκόρ γι΄ αυτό το είδος ψαριού. «Αν σε πιάσει αυτό το ψάρι, δεν υπάρχει περίπτωση να του γλιτώσεις,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Wade.

Το 2007, ένα 18χρονο αγόρι από το Νεπάλ, εξαφανίστηκε στα νερά του ποταμού. Οι περιγραφές λένε ότι κάτι, που έμοιαζε με «μακρύ γουρούνι» τον τράβηξε προς το βυθό.

Παρόλα αυτά, το πρώτο ζωντανό θύμα του Goonch πιστεύεται ότι ήταν ένα 17χρονο αγόρι από το Νεπάλ, τον Απρίλιο του 1988. Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι το αγόρι δροσιζόταν στα νερά του ποταμού όταν κάτι το τράβηξε ξαφνικά στον βυθό.

Τρεις μήνες αργότερα, άλλο ένα αγόρι παρασύρθηκε στον βυθό, μπροστά στα μάτια του έντρομου πατέρα του. 

Mysterytopia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου