''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Επέστρεψε στο Καζακστάν το Σογιούζ


Η ρωσική διαστημική κάψουλα Σογιούζ, που μετέφερε τον Αμερικανό τουρίστα του διαστήματος, Ρίτσαρντ Γκάριοτ και ρωσικό πλήρωμα, επέστρεψε με ασφάλεια στο Καζακστάν, στις 03.36- ώρα Γκρίνουιτς, όπως είχε προγραμματιστεί, ανακοινώθηκε από το κέντρο ελέγχου της αποστολής.

«Όλα πήγαν καλά. Προσγειώθηκαν με ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου ελέγχου. Το κανάλι της NASA, που έδειξε τις εικόνες της προσγείωσης του Σογιούζ, περιέγραψε τη διαδικασία ως ακριβή και ομαλή.

Η επιστροφή του Σογιούζ παρακολουθείτο από τους ειδικούς με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το διαστημικό όχημα είχε αντιμετωπίσει προβλήματα δύο φορές τον περασμένο χρόνο κατά την προσγείωσή του. «Το πλήρωμα ανέφερε ότι είναι καλά», σύμφωνα με το κανάλι της NASA.

Στο Σογιούζ επέβαινε ο Αμερικανός τουρίστας του διαστήματος Ρίτσαρντ Γκάριοτ, ένας μεγιστάνας των βιντεοπαιχνιδιών, που πλήρωσε 35 εκατομμύρια δολάρια για να μείνει 12 ημέρες στο διάστημα. Ο Γκάριοτ είναι γιος αστροναύτη της NASA. Το πλήρωμα του Σογιούζ αποτελείτο από τους Ρώσους κοσμοναύτες Σεργκέι Βολκόφ και Όλεγκ Κονονένκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου