''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Οθόνη που κρατά μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα

Η LG Display ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο panel για φορητούς υπολογιστές, το οποίο θα εκτιμήσουν δεόντως όσοι χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους σε δημόσιους χώρους. Πιο συγκεκριμένα, το νέο panel των 14.1 ιντσών προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει τη γωνία θέασης κατά το δοκούν, μεταξύ 60 και 175 μοιρών.

- Η νέα τεχνολογία ονομάζεται Viewing-angle Image Control [VIC] και δεν απαιτεί τη χρήση πλαστικών φίλτρων. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της LG, η μείωση της γωνίας θέασης δεν έχει σημαντική επίπτωση στη φωτεινότητα.

Πέρα από τα φίλτρα τρίτων κατασκευαστών που προσφέρουν αντίστοιχα αποτελέσματα, άλλες εταιρείες του χώρου, όπως η Sony, έχουν επίσης αναπτύξει αντίστοιχα συστήματα. Ωστόσο, η καινοτομία της LG είναι ο χρήστης έχει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να αυξομειώσει τη γωνία.

Η νέα οθόνη βρίσκεται ήδη σε στάδιο μαζικής παραγωγής, ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές σε ποια μοντέλα θα ενσωματωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου