''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Κρίση στις πωλήσεις κινητών


Τα κέρδη της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα το επόμενο έτος λόγω της μειωμένης αγοραστικής ικανότητας των καταναλωτών, οι οποίοι αναβάλουν συνεχώς την αγορά νέων συσκευών λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης.
 

Παρότι οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας κινητών τηλεφώνων αναφέρουν συχνά ότι τα τηλέφωνα είναι ο τελευταίος τομέας που θα έκαναν οικονομία οι καταναλωτές, οι αναλυτές τώρα βλέπουν το χρονικό διάστημα αντικατάστασης των συσκευών να μεγαλώνει και τις πωλήσεις να μειώνονται όλο και περισσότερο.

Ο αναλυτής Maynard Um μείωσε στο μισό την πρόβλεψη του για την απόκτηση τηλεφωνικών συσκευών το 2009, λόγω της τεράστιας κρίσης στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Ο αναλυτής Ehud Gelblum είναι πιο αισιόδοξος, όμως και ο ίδιος μετρίασε τις προσδοκίες του ως προς την αγορά κινητών μέσα στο 2009.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Nokia προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι η αγορά κινητών τηλεφώνων θα χτυπηθεί από την αδυνατισμένη αυτοπεποίθηση των καταναλωτών και η ίδια η εταιρεία θα χάσει σημαντικό μερίδιο.

Ο Um δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ερευνών σε κατασκευάστριες εταιρίες δείχνουν ότι η Nokia, η οποία κατέχει το 40% περίπου του μεριδίου της αγοράς, δεν είναι η μόνη εταιρεία που υποφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου