''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Νέα μείωση για το μερίδιο αγοράς της AMD

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Mercury Research, η AMD κατέγραψε νέες απώλειες όσον αφορά στο μερίδιο αγοράς που κατέχει. Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, το ποσοστό της AMD υποχώρησε στο 17,7%, από 18,8% που ήταν κατά το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Η AMD έχει κάθε λόγο ν' ανησυχεί, καθώς το φαινόμενο τείνει να λάβει χαρακτηριστικά παγίωσης.
 

- Πιο συγκεκριμένα, η μείωση του μεριδίου δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς το 2007 το ποσοστό της εταιρείας ήταν 23%, ενώ στο τέλος του 2006 25,3%. Βέβαια, το χαστούκι που δέχθηκε η AMD με το TLB bug των Phenom δεν είναι αρκετό για να εξηγήσει την πτώση της εταιρείας.

Οι ειδικοί της Mercury Research σημειώνουν ότι η αγορά φορητών υπολογιστών γνωρίζει μεγάλη άνθιση, σε σημείο που οι παραγγελίες για επεξεργαστές φορητών έχουν πλέον ξεπεράσει τις παραγγελίες για desktop parts. Με δεδομένο ότι η Intel έχει στο οπλοστάσιό της μια τεράστια ποικιλία CPUs για notebooks όλων των κατηγοριών, είναι σαφές ότι η γαλάζια εταιρεία εμφανίζεται καλύτερα προετοιμασμένη για τη νέα τάση της αγοράς.

Παρά τα σχετικά αισιόδοξα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, είναι γεγονός ότι η AMD βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο. Δεν πρέπει, βέβαια, να διαφεύγει της προσοχής μας η πρόσφατη ανακοίνωση περί διαχωρισμού της επιχείρησης σε δύο εταιρικά μορφώματα, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στην τρέχουσα συγκυρία. Τα στελέχη της AMD εμφανίζονται βέβαια ότι η εταιρεία θα ανακάμψει σύντομα και μένει να δούμε αν αυτή η αισιοδοξία εδράζεται σε πραγματικά δεδομένα ή είναι μια προσπάθεια να κατευνάσουν τους ανήσυχους μετόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου