''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Η διεθνής οικονομική κρίση έπληξε και τα συνοικέσια

Η διεθνής οικονομική κρίση "χτύπησε" και τη Σιγκαπούρη και μάλιστα τα γραφεία συνοικεσίων της. Μάλιστα σύμφωνα με διευθυντής της εταιρίας Vietnam Brides International Matchmaker, περίπου το 10% των πελατών υποστηρίζουν ότι δεν έχουν χρήματα να σπαταλήσουν 

"Περίπου το 10% των πελατών μου υποστηρίζουν ότι δεν έχουν χρήματα να σπαταλήσουν (για να παντρευτούν) εξαιτίας της οικονομικής κρίσης", δηλώνει ο Μαρκ Λιν, διευθυντής της εταιρίας Vietnam Brides International Matchmaker, στη Σιγκαπούρη. "Στο παρελθόν, τα κορίτσια παντρεύονταν μέσα σε μια με δύο εβδομάδες. Τώρα χρειάζονται ένας με δύο μήνες", προσθέτει από το μικρό γραφείο του στο εμπορικό κέντρο της Σιγκαπούρης. "Οι δουλειές επλήγησαν από την κρίση. Στο παρελθόν, λάμβανα περίπου 20 τηλεφωνήματα την ημέρα. Τώρα, σχεδόν δεν χτυπάει το τηλέφωνο", λέει η Χάνα, η οποία εργάζεται στο Truelove International Matchmaker στη Σιγκαπούρη. "Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η οικονομική πίεση που προκύπτει μέσα σε ένα γάμο είναι πλέον δυσβάσταχτη", συμπληρώνει η ίδια. Τα νιόπαντρα ζευγάρια στη Σιγκαπούρη, ξοδεύουν, κατά παράδοση, χιλιάδες δολάρια καθώς η γαμήλια δεξίωση που παραθέτουν για φίλους και συγγενείς είναι πολυτελής. Πολλά γραφεία συνοικεσίων βρίσκουν ταίρι στους αδέσμευτους, ενώ άλλα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να βρουν νύφη από το εξωτερικό. Έναντι 5.450 δολαρίων, ένας επίδοξος γαμπρός μπορεί να εξασφαλίσει νύφη μέσω του πρακτορείου. Στη συνέχεια να τη στείλει στο γιατρό και να βγάλει άδεια γάμου. Ολα αυτά μέσα σε 12 ώρες, αρκεί, βέβαια, να ενδιαφέρεται και η νύφη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου