''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Παρακολούθηση μέσω πληκτρολογίου


Οι εγκληματίες ενδέχεται να είναι πολύ σύντομα σε θέση να παρακολουθούν ότι τυπώνει ένας χρήστης στον υπολογιστή αναλύοντας τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που παράγει κάθε πλήκτρο. 

Ελβετοί ερευνητές ανέλυσαν τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα και κατάφεραν να αναπαράγουν τι ακριβώς είχε πληκτρολογηθεί στον υπολογιστή στόχο.

Οι ερευνητές σε θέματα ασφαλείας ανέπτυξαν, επίσης, τέσσερις πιθανές επιθέσεις κατά συστημάτων υπολογιστών που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με μια πλειάδα διαφορετικών πληκτρολογίων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν ότι τα πληκτρολόγια "δεν είναι ασφαλή για την μετάδοση ευαίσθητων πληροφοριών".

Οι επιθέσεις επινοήθηκαν από δύο διδακτορικούς φοιτητές στο Εργαστήριο Ασφάλειας και Κρυπτογράφησης του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Λωζάνης.

Οι φοιτητές δοκίμασαν 11 διαφορετικά μοντέλα πληκτρολογίων τα οποία ήταν συνδεδεμένα με έναν υπολογιστή μέσω ενός USB ή μιας υποδοχής PS/2.

Οι επιθέσεις θα μπορούσαν επίσης να πραγματοποιηθούν με πληκτρολόγια φορητών υπολογιστών.

Κάθε πληκτρολόγιο που δοκίμασαν οι φοιτητές απεδείχθη ευάλωτο τουλάχιστον σε έναν από τους τέσσερις τύπους επιθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου