''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Βρέθηκε ο "χαμένος κρίκος" μεταξύ χορτοφάγων-σαρκοφάγων δεινοσαύρων



Στο πάρκο "Ιτσιγουαλάστο-Κοιλάδα της Σελήνης" της βορειοδυτικής Αργεντινής, ανακαλύφθηκαν τα λείψανα ενός παμφάγου δεινοσαύρου, του παλαιότερου προγόνου των φυτοφάγων δεινοσαύρων.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικών Επιστημών του Σαν Χουάν, Όσκαρ Αλκομπέρ, "πρόκειται για ένα παμφάγο. Είναι ο χαμένος "κρίκος" μεταξύ των γιγαντιαίων, τετράποδων χορτοφάγων και σαρκοφάγων δεινοσαύρων : ένα πολύ σημαντικό εύρημα για την ιστορία των δεινοσαύρων".

Η ανακάλυψη των απολιθωμένων λειψάνων έγινε το 2006 και ανακοινώθηκε την Δευτέρα από τη διαδικτυακή επιστημονική επιθεώρηση "Plos One".

"Αποφασίσαμε να το ανακοινώσουμε έτσι, υπολογίζοντας στη στήριξη της επιστημονικής κοινότητας", είπε ο Αλκομπέρ, που συνέγραψε το άρθρο μαζί με τον επικεφαλής του τμήματος παλαιοντολογίας του μουσείου, Ρικάρντο Μαρτίνεζ. "Επιλέξαμε την επιθεώρηση Plos One γιατί είναι ένα διαδικτυακό μέσο, κάτι που ευνοεί τον εκδημοκρατισμό των επιστημών", πρόσθεσε.

Ο μεγαλύτερος χορτοφάγος δεινόσαυρος του κόσμου, ο "Αργεντινόσαυρος", βρέθηκε το 1989 στην επαρχία Νεκέν της Αργεντινής. Ο μεγαλύτερος σαρκοφάγος δεινόσαυρος, ο "Γιγανοτόσαυρος" -γιγαντιαίος δεινόσαυρος Νοτίου ημισφαιρίου-- εντοπίστηκε το 1993 στην ίδια περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου