''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ελληνικές εταιρείες νανοτεχνολογίας


Σιγά-σιγά οι ελληνικές εταιρίες ανακαλύπτουν το νέο πεδίο της νανοτεχνολογίας, αξιοποιώντας τις προόδους της βασικής επιστημονικής έρευνας σε αυτό τον τομέα και παράγοντας νέα προϊόντα για την αγορά.

Σιγά-σιγά οι ελληνικές εταιρίες ανακαλύπτουν το νέο πεδίο της νανοτεχνολογίας, αξιοποιώντας τις προόδους της βασικής επιστημονικής έρευνας σε αυτό τον τομέα και παράγοντας νέα προϊόντα για την αγορά. Μια σειρά από προϊόντα που αδιαβροχοποιούν και προστατεύουν καθημερινές επιφάνειες, παράγει η ελληνική εταιρεία NanoPhos, η οποία, σε λιγότερο από τρία χρόνια, έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία και πραγματοποιεί εξαγωγές στη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Οι σειρές προϊόντων της NanoPhos, που βρίσκονται σήμερα στην αγορά, είναι οι SurfaPore και DeSalin. Τα προϊόντα SurfaPore, με μια επάλειψη, αδιαβροχοποιούν και προστατεύουν υλικά όπως το τσιμέντο, η πέτρα, τα κεραμίδια, το ξύλο ή το μάρμαρο χωρίς αλλαγή της φυσικής τους όψης. Η εφαρμογή επιτρέπει στα απειροστά μικρά νανοσωματίδια που περιέχει το προϊόν, να εισχωρήσουν μόνιμα στους πόρους του υλικού. Με αυτή τη μέθοδο οι επιφάνειες απωθούν την υγρασία, προστατεύονται από την διάβρωση και την ανάπτυξη μούχλας και μικροοργανισμών, ενώ τα μάρμαρα και τα πλακάκια δεν λεκιάζουν.

Το προϊόν δεν δημιουργεί "πλαστικό φιλμ προστασίας" και δεν αλλοιώνει την όψη των επιφανειών. Έχει βάση το νερό, δεν περιέχει επικίνδυνους διαλύτες και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, σύμφωνα με την εταιρία. Η αντοχή του στο χρόνο μπορεί να φτάσει τα οκτώ χρόνια με διατήρηση του 95% της αρχικής δραστικότητας.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει επίσης τη σειρά προϊόντων DeSalin για τον καθαρισμό ακόμη και λεκιασμένων γυαλισμένων μαρμάρων. Τα προϊόντα της NanoPhos απευθύνονται σε βιομηχανικούς πελάτες και σε ιδιώτες.

Η NanoPhos απέσπασε πρόσφατα το πρώτο βραβείο στον τομέα της καινοτομίας και της βιωσιμότητας στη διεθνή έκθεση "100% Detail", μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις δομικών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η NanoPhos έχει βραβευτεί και από τον Μπιλ Γκέητς, τον Ιανουάριο του 2008, για την καινοτομία των προϊόντων της.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 από τους Ι. Αραμπατζή και Β. Θεοχαράκη κι έχει έδρα στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου,.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου