''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

40.000 πλανήτες για τους εξωγήινους



Οι ερευνητές υπολόγισαν πως πάνω από 37.964 πλανήτες στον γαλαξία μας μπορούν να κατοικηθούν από πλάσματα τουλάχιστον το ίδιο ευφυή με τους ανθρώπους.

Ο αστροφυσικός Ντάνκαν Φόργκαν δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα, το οποίο συγκεντρώνει τα δεδομένα από 330 περίπου πλανήτες, γνωστούς στον άνθρωπο, και επεξεργάζεται σε πόσο ποσοστό οι πλανήτες αυτοί έχουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορέσει να υπάρξει ζωή.

Ο υπολογισμός, στον οποίο λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η θερμοκρασία και η διαθεσιμότητα νερού και μεταλλικών στοιχείων, στη συνέχεια παρεμβάλλεται στον γαλαξία μας.

Ο Φόργκαν πιστεύει πως οι μορφές ζωής δεν θα είναι αμοιβάδες που θα φαίνονται μόνο στο μικροσκόπιο αλλά είδη που θα είναι τουλάχιστον το ίδιο εξελιγμένα με τον άνθρωπο.

Επιπλέον, ο ίδιος πιστεύει πως θα χρειαστούν πάνω από 300 με 400 χρόνια για να έχουμε επαφή με τους εξωγήινους γείτονές μας, ενώ συμπλήρωσε: «Ένας πιο ακριβής υπολογισμός θα ήταν γύρω στους 361 ευφυείς πολιτισμούς. Οι πολιτισμοί αυτοί θα μοιάζουν κατά πολύ στους γήινους, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτεροι. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το καθορίσουμε. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους πλανήτες που έχουμε εξερευνήσει είναι παλιότεροι από τον δικό μας, επομένως δεν θα μου φαινόταν περίεργο εάν βλέπαμε πιο εξελιγμένους πολιτισμούς από τους δικούς μας.»

Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου