''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Βλάπτουν το περιβάλλον οι πολύτεκνες οικογένειες!



Τα ζευγάρια που έχουν πάνω από δύο παιδιά είναι «ανεύθυνα», δημιουργώντας δυσβάσταχτο βάρος στο περιβάλλον, προειδοποίησε ο περιβαλλοντικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο κος Τζόναθαν Πόριτ, πρόεδρος της κυβερνητικής Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υποστηρίζει ότι η συγκράτηση της πληθυσμιακής ανάπτυξης μέσω της αντισύλληψης και των αμβλώσεων θα πρέπει να βρίσκεται στην καρδιά των περιβαλλοντικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Υποστηρίζει ότι οι πολιτικοί και οι υπερασπιστές του περιβάλλοντος θα πρέπει να σταματήσουν να αποφεύγουν το θέμα της ζημιάς που προκαλείται στον πλανήτη από την πληθυσμιακή αύξηση.

Αναφορά της Επιτροπής, που αναμένεται να δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα, θα αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μειώσουν τους ρυθμούς αύξησης του πληθυσμού τους μέσα από βελτιωμένες πολιτικές οικογενειακού προγραμματισμού.

«Είμαι αδιάλλακτος όσον αφορά το γεγονός ότι θα πρέπει να ζητήσουμε από τους πολίτες να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη για το συνολικό οικολογικό τους αποτύπωμα και το πώς αποφασίζουν να πολλαπλασιαστούν και πόσα παιδιά πιστεύουν ότι τους αναλογούν,» είπε μεταξύ άλλων ο κος Πόριτ.

Fox News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου