''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ελληνικά μαχητικά σε αναχαίτιση ΑΤΙΑ



Μη απόρρητο κυβερνητικό έγγραφο αποκαλύπτει πως ένα μαχητικό αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, απογειώθηκε με σκοπό να αναχαιτίσει ένα ΑΤΙΑ, το οποίο ακολουθούσε επιβατικό αεροσκάφος.

Το Νοέμβριο του 2007, ο πιλότος της πτήσης 266 της Ολυμπιακής Αεροπορίας με προορισμό το Λονδίνο εντόπισε το ΑΤΙΑ λίγο μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας. Το ιπτάμενο αντικείμενο εθεάθη και από το προσωπικό του αεροδρομίου, τους πιλότους δύο ακόμα επιβατικών αεροσκαφών και όσους βρίσκονταν στην αεροπορική βάση, κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο έκπληκτος Έλληνας πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου της Αθήνας για να ρωτήσει εάν υπήρχε άλλο αεροσκάφος που πετούσε κοντά του.

«Βλέπω κάτι στα δεξιά μου, σχεδόν στο ίδιο ύψος με μένα, έναν άγνωστο στόχο να πετάει από τα νότια προς τα ανατολικά,» φαίνεται να είπε ο πιλότος στον πύργο ελέγχου.

«Το ύψος και η πορεία του δεν είναι σταθερά – αυξάνει ταχύτητα – η πορεία του είναι αλλοπρόσαλλη.»

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία απογείωσε αμέσως δύο μαχητικά, ώστε να δουν εάν πρόκειται για ΑΤΙΑ. Οι πιλότοι των μαχητικών περιέγραψαν πως φαίνεται σαν ένα μικρό αστέρι που κινείται αλλοπρόσαλλα και συνεχώς αλλάζει σχήμα. Παρόλα αυτά, το άγνωστο αντικείμενο εξαφανίστηκε στην ανώτερη ατμόσφαιρα, προτού τα μαχητικά να καταφέρουν να το πλησιάσουν αρκετά και να το δουν καθαρά.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω το συμβάν,» δήλωσε εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Οι ελληνικές αρχές κράτησαν κρυφό το μυστικό της στενής επαφής για πάνω από ένα χρόνο, αλλά σήμερα τα έγγραφα και οι καταγεγραμμένες συνομιλίες έχουν δημοσιοποιηθεί, προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον στο κοινό.

Το ΑΤΙΑ δεν εντοπίστηκε από το ραντάρ, ενώ οι Έλληνες αξιωματικοί ισχυρίζονται πως ενδεχομένως ο πιλότος να μπερδεύτηκε με τον πλανήτη Αφροδίτη, που είναι ορατός στον ουρανό τις φθινοπωρινές νύχτες.

Nine Msn

2 σχόλια:

  1. ακομα παιζει το παραμυθακι περι αφροδιτης?

    αρα προφανως εδιωξαν τον πιλοτο που δεν μπορει να ξεχωρισει ενα αστερι απο ενα αεροπλανο με το φοβο μπας και μπερδεψει τα φωτα του διαδρομου προσγειωσης με τον αναφτηρα του!

    ετσι δεν ειναι? μαλλον οχι!

    LoooL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα μαχητικα δεν εχουν καμερες? γιατι δεν το γραψανε? ουτε ο πιλοτος της ολυμπιακης ειχε καμερα..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή