''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Καταδίκη του "Χάκερ" της Βουλγαρίας για οικονομικές απάτες


Σε φυλάκιση 4,5 ετών καταδικάστηκε 28χρονος Βούλγαρος με το παρατσούκλι "Χάκερ" , επειδή απέσπασε χρηματικό ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια από τραπεζικές κάρτες που ανήκαν κυρίως σε Αμερικανούς πολίτες.

Δικαστήριο της πόλης Βάρνα, στη Μαύρη Θάλασσα, καταδίκασε τον Ισά Μεχμέντ ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του για τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί: ίδρυση μιας ομάδας οργανωμένου εγκλήματος με σκοπό το ξέπλυμα χρήματος, οικονομική απάτη και εκβιασμό.

'λλα τέσσερα μέλη της συμμορίας του καταδικάστηκαν σε μικρότερες ποινές, μέχρι και φυλάκισης 1,5 έτους, και σε πρόστιμο 5.000 λεβ.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο "Χάκερ" διέπραξε τις απάτες του από τον Ιούνιο του 2003 μέχρι τον Ιανουάριο του 2008, οπότε οι αρχές συνέλαβαν τα μέλη της συμμορίας.

Ο Μεχμέντ, εκτός από το πρόστιμο των 5.000 λεβ θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που έκλεψε (συνολικά 1,19 εκατομμύρια δολάρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου