''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Ανώμαλη προσγείωση για το Flight Simulator μετά τις απολύσεις της Microsoft

Κλείνει το στούντιο

Το FS είναι η πιο μακρόβια σειρά βιντεοπαιχνιδιών

Το FS είναι η πιο μακρόβια σειρά βιντεοπαιχνιδιώνMicrosoft

Ρέντμοντ, Ουάσινγκτον: Αβέβαιη φαίνεται η τύχη του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Flight Simulator, καθώς ολόκληρη η ομάδα ανάπτυξης του προσομοιωτή πτήσης απολύθηκε από τη Microsoft στο πλαίσιο των περικοπών 5.000 θέσεων εργασίας.

Η «δύσκολη» απόφαση να κλείσει το στούντιο Aces που ανέπτυσσε τη σειρά «ελήφθη προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι πόροι της Microsoft με τις στρατηγικές της προτεραιότητες» αναφέρει ανακοίνωση στον επίσημο δικτυακό τόπο FSInsider.com. Το Flight Simulator, του οποίου η πρώτη έκδοση εμφανίστηκε το 1982, νωρίτερα και από τα πρώτα Windows, παραμένει η πιο μακρόβια σειρά βιντεοπαιχνιδιών.

Η Microsoft διαβεβαιώνει στο ίδιο μήνυμά της ότι «παραμένει μακροπρόθεσμα αφοσιωμένη στην εμπορική σειρά του Flight Simulator».

Ωστόσο αναλυτές και φίλοι της σειράς δεν φαίνονται να πείθονται: «Από ό,τι φαίνεται η Microsoft ακύρωσε μια εμπορική σειρά 27 ετών. Οι προσομοιωτές πτήσης ήταν ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία ο κόσμος εκτιμούσε τη Microsoft. Της απέφερε κέρδη και έναν τεράστιο αριθμό οπαδών» δήλωσε αογοητευμένος στο BBC ο Νελς Αντερσον, ιδρυτής του δικτυακού τόπου για προσομοιωτές πτήσης FlightSim.com.

Η δέκατη έκδοση του προσομοιωτή, FS X, κυκλοφόρησε το 2006 και εκτιμάται πως έχει ακόμα τουλάχιστον τρία χρόνια ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου