''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Διακόπηκε η παροχή νερού σε πόλη της Κίνας λόγω διαρροής φαινόλης σε ποταμό

Από χημικό εργοστάσιο

Οι κάτοικοι της πόλης Γιάντσενγκ σχηματίζουν ουρά για να εφοδιαστούν με καθαρό νερό

Οι κάτοικοι της πόλης Γιάντσενγκ σχηματίζουν ουρά για να εφοδιαστούν με καθαρό νερόAssociated Press

Πεκίνο: Διακόπηκε εσπευσμένα η παροχή νερού στην πόλη Γιάντσενγκ της ανατολικής Κίνας, όταν διαπιστώθηκε ότι φαινόλη διέρρευσε σε ποταμό της περιοχής από χημικό εργοστάσιο. Χωρίς νερό τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η λειτουργία της εταιρείας «Biaoxin Chemical Company» ανεστάλη, οι ιδιοκτήτες της συνελήφθησαν και ανακρίνονται για το πώς μολύνθηκαν τα δύο από τρία εργοστάσια υδροδότησης στην πόλη.

Η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία φέρεται να προέβη παράνομα στη ρίψη υγρών αποβλήτων στον ποταμό Μάνγκσε, φέρται να δήλωσε  ο Ζούε Γιου, γραμματέας του δήμου.

Οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν μια ασυνήθιστη οσμή στα δύο εργοστάσια επεξεργασίας του νερού που διοχετεύεται στο δίκτυο υδροδότησης νωρίς την Παρασκευή και οι έλεγχοι επιβεβαίωσαν την παρουσία ενός φαινολικού παραγώγου στο νερό, γεγονός που το καθιστούσε ακατάλληλο για πόση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου