''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ανεβλήθη για τον Μάιο η δίκη του blogme.gr


Αναβολή για τις 6 Μαΐου 2010 δόθηκε στη δίκη κατά του δημιουργού της μηχανής αναζήτησης blogme.gr, η οποία παρείχε πρόσβαση σε ανεξάρτητο ιστολόγιο με υλικό που καυτηρίαζε γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο.

Το 2006 ο δημιουργός του blogme.gr συνελήφθη με τις διαδικασίες του αυτοφώρου κατηγορούμενος για δυσφήμιση.

Η σύλληψη προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις και οι ελληνικές αρχές κατηγορήθηκαν είτε για απόπειρα φίμωσης είτε για καθαρή ασχετοσύνη.

Ο κατηγορούμενος δεν είναι καν ο συγγραφέας του δυσφημιστικού υλικού. Ο δικτυακός του τόπος παρείχε υπηρεσίες ταξινόμησης και εύρεσης ελληνικών ιστολογίων. Ένα από τα ιστολόγια αυτά, το FunEL, σατίριζε τον παρουσιαστή Δημοσθένη Λιακόπουλο.

Δεδομένου ότι οι αναρτήσεις του FunEL βρίσκονταν αποθηκευμένες σε διακομιστές εκτός της Ελλάδας, και δύσκολα θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις ελληνικές αρχές, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισέβαλε παρουσία εισαγγελέα στο χώρο του δημιουργού του blogme.gr και κατάσχεσε τον εξοπλισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου