''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Επιτέλους offline GPS στο iPhone;


Μία από τις λειτουργίες σχετικά με τις οποίες έχει κατηγορηθεί περισσότερο το iPhone είναι αυτή του GPS. Λόγω της συμφωνίας της Apple με τη Google, ο μηχανισμός GPS που διαθέτει η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με χάρτες μόνο μέσω του Google Maps, εφαρμογή όμως που απαιτεί κάποιου είδους σύνδεση στο Internet για να λειτουργήσει σωστά. Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του iPhone SDK, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το App Store για τη διακίνηση κάποιας εφαρμογής που προσφέρει turn-by-turn GPS οδηγίες, καθώς αυτό θα ακύρωνε τη χρησιμότητα του Google Maps. Υπάρχουν κάποιες εφαρμογές, όπως τοxGPS, που προσφέρουν σχετική λειτουργικότητα, αλλά απαιτούν «σπασμένο» (jailbroken) iPhone για να τρέξουν.

Αν και πριν ακόμη την κυκλοφορία του iPhone, η γνωστή εταιρεία TomTomείχε ανακοινώσει τη δημιουργία μιας σχετικής εφαρμογής, μέχρι τώρα αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Φαίνεται όμως ότι η αναμονή των χρηστών του iPhone σύντομα θα τελειώσει, καθώς στο συνέδριο Mobile World Congress 2009 (MWC09) στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η εταιρεία Sygic παρουσίασε μια demo έκδοση της GPS εφαρμογής τους σε ένα iPhone 3G. Σύμφωνα με την Sygic, οι χάρτες που χρησιμοποιεί προέρχονται από την εταιρεία TeleAtlas, που είναι η ίδια εταιρεία που παρέχει τους χάρτες στο Google Maps.

Δεν είναι ακόμη σίγουρο αν η εφαρμογή της Sygic θα μπορέσει να περάσει τον ύφαλο του App Store και να κυκλοφορήσει μέσω της νόμιμης οδού στους χρήστες, αλλά σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσουμε την πορεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου