''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Προχωρά το πρόγραμμα ανακύκλωσης Φωτιστικών και Λαμπτήρων


Ο Γιώργος Σουφλιάς

Ο Γιώργος ΣουφλιάςΑΠΕ

Αθήνα: Εγκρίνεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ το συλλογικό σύστημα ανακύκλωσης Φωτιστικών Ειδών και Λαμπτήρων «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.».

Όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, έχει επιτευχθεί ο τετραπλασιασμός της ανακύκλωσης, ανεβάζοντας το ποσοστό των ανακυκλούμενων απορριμμάτων στο 25% το 2008, από 6% που ήταν το έτος 2004.

Σκοπός του συστήματος «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.» είναι η πανελλαδική οργάνωση της ανακύκλωσης Φωτιστικών Ειδών και Λαμπτήρων.Στο σύστημα «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.» συμμετέχουν 48 διαχειριστές που εκπροσωπούν 54 εταιρείες, στο σύνολό τους εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φωτιστικών ειδών και ορισμένες εξ αυτών εισαγωγείς λαμπτήρων.

Το σύνολο των ποσοτήτων των Φωτιστικών Ειδών και Λαμπτήρων που διακινούνται στην αγορά από τους συμμετέχοντες στη «ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.» ανέρχεται σε 6.454 τόνους ανά έτος (6.309 τόνοι φωτιστικών ειδών και 145 τόνοι λαμπτήρες).

Σχετικά με την οργάνωση των σημείων συλλογής προβλέπεται η τοποθέτηση κάδων σε καταστήματα λιανικής πώλησης φωτιστικών ειδών και λαμπτήρων, η τοποθέτηση κάδων ή κοντέινερ σε μεγάλους χρήστες και η συνεργασία με Δήμους για την ανάπτυξη της συλλογής και σε δημοτικά σημεία.

Στόχος της Ελλάδας είναι να φτάσει το 2012 στο μέσο επίπεδο ανακύκλωσης των 15 κρατών-μελών της ΕΕ, που ανέρχεται στο 33%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου