''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Νέα αναβολή στην επόμενη αποστολή διαστημικού λεωφορείου

Ακρωτήριο Κανάβεραλ: Για τέταρτη συνεχή φορά, η NASA ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την αποστολή του Discovery στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό λόγω μιας προβληματικής βαλβίδας στο διαστημικό λεωφορείο.

Η υπηρεσία ελπίζει για εκτόξευση πριν από τα μέσα Μαρτίου, ωστόσο δεν ανακοίνωσε ακόμα το νέο χρονοδιάγραμμα.

Το Discovery επρόκειτο να αναχωρήσει στις 27 Φεβρουαρίου για τη μεταφορά του τελευταίου ζεύγους ηλιακών συλλεκτών που θα εγκατασταθούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.Όμως η NASA δεν έχει ακόμα καταφέρει να επιλύσει το τεχνικό πρόβλημα που εμφανίστηκε στην προηγούμενη αποστολή διαστημικού λεωφορείου το Νοέμβριο: τη θραύση μιας από τις τρεις βαλβίδες που διοχετεύουν υγρό υδρογόνο στην εξωτερική δεξαμενή καυσίμων για να διατηρήσουν τα καύσιμα στη σωστή πίεση κατά την διάρκεια της οκτάλεπτης ανόδου στην ατμόσφαιρα.

Κίνδυνος για το σκάφος και το πλήρωμα δεν υπήρξε, ωστόσο η NASA έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε τρεις αναβολές για να «καταλάβει λίγο καλύτερα τις πιθανές επιπτώσεις αν σπάσει η βαλβίδα».

Το χρονικό παράθυρο για την εκτόξευση του Discovery θα είναι κλειστό από τις 13 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου, καθώς εντός αυτού του διαστήματος προγραμματίζεται η άφιξη νέου πληρώματος στον ISS με ένα ρωσικό Soyuz.

Μόνο εννέα αποστολές απομένουν μέχρι να αποσυρθούν οριστικά τα διαστημικά λεωφορεία -οκτώ για την ολοκλήρωση του πολυεθνικού τροχιακού συγκροτήματος και μία για την τελευταία επισκευή του τηλεσκοπίου Hubble.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου