''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η Κούβα ανακοινώνει τη δική της διανομή Linux


Έπειτα από μια περίοδο ανάπτυξης που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο, οι αρχές της Κούβας ανακοίνωσαν την κυκλοφορία μιας διανομής Linux, ειδικά δημιουργημένης για τις ανάγκες της χώρας. Η νέα διανομή ονομάζεται Nova Linux και σε πρώτη φάση η υποστήριξη θα γίνεται μέσω της κοινότητας των χρηστών και όχι κάποιου επίσημου φορέα.

- Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια πακέτα περιλαμβάνονται στη διανομή, ενώ απομένει να ανακοινωθεί από πού θα μπορούν να την κατεβάζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η κυβέρνηση της Κούβας επέτρεψε τη χρήση υπολογιστών στο σπίτι πριν από ένα χρόνο. Με δεδομένο το εμπάργκο των ΗΠΑ, τα Windows έχουν σημαντικό πρόβλημα διείσδυσης στην Κούβα, εξ ου και η δημοφιλία του Linux. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανώτατων στελεχών της χώρας, σε πέντε χρόνια το ελεύθερο λογισμικό θα κατέχει μερίδιο αγοράς 50%, από 20% που είναι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου