''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Σύγκρουση δορυφόρων στο διάστημα



Ένας τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος αμερικανικής ιδιωτικής εταιρίας συγκρούσθηκε με έναν παροπλισμένο ρωσικό δορυφόρο, στην πρώτη τέτοιου είδους σύγκρουση που συμβαίνει στο διάστημα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Η σύγκρουση, που συνέβη την Τρίτη, καθώς βρίσκονταν σε τροχιά σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια του πλανήτη, έγινε ανάμεσα στο δορυφόρο Iridium Satellite LLC και σε «μη επιχειρησιακό» ρωσικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Λες Κόντλικ, της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Η σύγκρουση έγινε καθώς οι δορυφόροι βρίσκονταν σε ύψος 780 χιλιομέτρων από τον πλανήτη, που συνήθως χρησιμοποιείται από μετεωρολογικούς και τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους.

«Πιστεύουμε ότι είναι η πρώτη φορά που δύο δορυφόροι συγκρούονται καθώς βρίσκονται σε τροχιά», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου