''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Καμπανάκι για το κλίμα στον πλανήτη



Το κλίμα του πλανήτη στο μέλλον θα ξεπερνά οποιαδήποτε ανθρώπινη πρόβλεψη, προειδοποιούν οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο Διακυβερνητικό Πάνελ για τις Κλιματικές Αλλαγές.

Η συγκεκριμένη ομάδα επιστημόνων συγκροτήθηκε για να μελετήσει τις αλλαγές που γίνονται στο περιβάλλον και στο κλίμα του πλανήτη και οι διαπιστώσεις τους είναι τουλάχιστον ανησυχητικές: οι αλλαγές συντελούνται πιο γρήγορα από ό,τι προβλέπαμε μέχρι τώρα παραδέχονται οι καθόλα αρμόδιοι.

Αυτό σημαίνει πως η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει καταστροφικές πυρκαγιές στα τροπικά δάση, θα επιταχύνει το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο η ατμόσφαιρα και τελικώς οι θερμοκρασίες στη Γη θα είναι αφόρητες.

Τα στοιχεία για την τελευταία επταετία δείχνουν ότι οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξήθηκαν με ραγδαίο ρυθμό, ιδιαιτέρως σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία, που έχουν τεράστιες ενεργειακές ανάγκες και χρησιμοποιούν κυρίως άνθρακα για να τις καλύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου