''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Δωρεάν πτήσεις από τη NASA



Είχατε πάντα το όνειρο να γίνετε αστροναύτης; Χάρη στη NASA, τώρα ίσως καταφέρετε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας, και μάλιστα δωρεάν!

Η NASA προσφέρει φέτος το καλοκαίρι δωρεάν πτήσεις αντιβαρύτητας , σύμφωνα με δημοσίευμα του Fox News.

Η διαστημική εταιρεία σκοπεύει να διαφημίσει μεμονωμένα άτομα, ερευνητικές ομάδες και ιδρύματα τα οποία θα παρέχουν ιδέες που «θα έχουν δυνητική χρήση στα μελλοντικά προϊόντα της NASA.»

Επιτυχημένες ιδέες του παρελθόντος, που εφαρμόστηκαν στη NASA, ήταν η εφεύρεση μιας ειδικής τεχνικής γεώτρησης, που σχεδιάστηκε για να λειτουργεί στις συνθήκες βαρύτητας της Σελήνης, καθώς και ένα σύστημα ψύξης με νανο-υγρό, που δουλεύει σε διαφορετικές βαρύτητες.

Οι τεχνολογίες αυτές, εντούτοις, δημιουργήθηκαν από εταιρείες, οι οποίες είχαν συμβόλαιο με τη NASA. Φέτος το καλοκαίρι, θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχουν εταιρείες, που δεν συνδέονται με τη NASA.

Οι αιτήσεις για τις δωρεάν πτήσεις της NASA θα υποβάλλονται μέχρι και τις 20 Μαρτίου.

Οι πτήσεις σε συνθήκες αντιβαρύτητας θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο στο Χιούστον και θα έχουν διάρκεια δύο ώρες. Επιπλέον, οι τυχεροί που θα πάρουν μέρος, θα περιστραφούν πάνω κάτω γύρω στις 50 φορές, γι'Α αυτό αν αποφασίσετε να στείλετε την αίτησή σας και κατά τύχη επιλεγείτε για τις πτήσεις, μην ξεχάσετε να βάλετε στις αποσκευές σας και μερικά κουτιά δραμαμίνης.

NBC Bay Area

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου