''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Δύο χρόνια «προσθέτει» το διαζύγιο στις γυναίκες

Σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες που χώρισαν φαίνονται μεγαλύτερες κατά δύο χρόνια.


Το διαζύγιο είναι ένας από τους παράγοντες που προσθέτει χρόνια στο πρόσωπο μιας γυναίκας, διαπίστωσε μια νέα επιστημονική έρευνα, που μάλλον θα αποθαρρύνει όσες σκέφτονται να χωρίσουν!

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση σε άνδρες και γυναίκες, καθώς επίσης ότι η κακή κατάσταση του δέρματος μιας γυναίκας μπορεί να προσθέσει μέχρι και μια δεκαετία στα χρόνια που δείχνει.

Η νέα έρευνα, υπό τον πλαστικό χειρούργο Bahman Guyuron, έγινε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Case, τμήμα του πανεπιστημίου Case Western Reserve και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Πλαστική και Αναγεννητική Χειρουργική», σύμφωνα με τους Τimes του Λος Άντζελες και την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.

Στη νέα έρευνα, οι ερευνητές φωτογράφησαν τα πρόσωπα 186 ζευγαριών ταυτόσημων διδύμων γυναικών και ζήτησαν από τέσσερις εθελοντές να μαντέψουν τις ηλικίες τους. Όσες γυναίκες είχαν χωρίσει, θεωρήθηκαν ότι είναι περίπου δύο χρόνια, κατά μέσο όρο, μεγαλύτερες στην ηλικία σε σχέση με τις παντρεμένες, τις ανύπαντρες ή τις χήρες.

Άλλοι παράγοντες που αποδείχτηκε ότι προσθέτουν χρόνια σε μια γυναίκα, είναι η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση αντικαταθλιπτικών χαπιών. Είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ότι το πάχος κάνει τις γυναίκες κάτω των 40 ετών να δείχνουν μεγαλύτερες, αλλά τις γυναίκες άνω των 40 ετών τις μικραίνει! Μια προηγούμενη έρευνα είχε διαπιστώσει ότι λίγο πάχος, ιδίως στα μάγουλα, μικραίνει τους ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν.

Πάντως, ίσως αποτελεί κάποια ανακούφιση το γεγονός ότι μια άλλη έρευνα πέρυσι το Δεκέμβριο βρήκε ότι οι ηλικιωμένοι νιώθουν κατά μέσο όρο 13 χρόνια νεότεροι από την πραγματική ηλικία τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου