''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Αποτελέσματα νέας έρευνας


H Samsung Electronics αποκάλυψε το μοντέλο της "Blue Earth" (Μπλε Γη) - ένα κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής που φορτίζεται μέσω ηλιακής ενέργειας.

Όπως φαίνεται και σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της εταιρίας, ο σχεδιασμός του νέου κινητού της Samsung είναι τέτοιος ώστε να θυμίζει «ένα πλατύ, στρογγυλό και γυαλιστερό βότσαλο». Το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό αυτού του νέου μοντέλου είναι ότι αποτελεί την πρώτη συσκευή του είδους που φορτίζεται από το πάνελ συλλογής ηλιακής ενέργειας στο πίσω μέρος της συσκευής, προφανώς παράγοντας αρκετή ενέργεια για κάθε λειτουργία του τηλεφώνου.

Κι αυτό δεν είναι το μόνο οικολογικό χαρακτηριστικό του νέου "Blue Earth". Ολόκληρη η συσκευή είναι φτιαγμένη από ένα ανακυκλωμένο πλαστικό που ονομάζεται PCM, υλικό που προέρχεται από μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.

Στα θετικά της συσκευής είναι η δυνατότητα λειτουργίας σε "eco mode" για εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και η λειτουργία "eco walk" η οποία υπολογίζει το ποσοστό εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα που «γλιτώνει» ο χρήστης τον πλανήτη, απλά και μόνο μετρώντας τα βήματά του.

Το «οικολογικό» κινητό της Samsung «Blue Earth» αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στη Βρετανία, κατά το 2ο εξάμηνο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου