''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Η ιστορία των έφηβων νηπίων


Τα δύο αδέρφια, μπορεί να φαίνονται σαν δύο γλυκύτατα παιδιά του δημοτικού αλλά στην πραγματικότητα είναι έφηβοι 18 και 16 ετών.


Ο Azad Singh και η αδερφή του Laxmi Yadav έχουν σταματήσει να αναπτύσσονται σωματικά από την ηλικία των 5 ετών και παρόλο που σήμερα είναι 18 και 16 ετών αντίστοιχα, μοιάζουν σαν μικρά παιδιά.

Κανένα από τα δύο παιδιά, που ζουν στην περιοχή Haryana της Ινδίας δεν έχει περάσει την εφηβεία, λόγω μιας πολύ σπάνιας ορμονικής διαταραχής.

Ο Azad έχει ύψος μόλις 90 εκατοστά και σπουδάζει αγγλικά και μαθηματικά, ενώ η Laxmi έχει ύψος 1 μέτρο και είναι ακόμα μαθήτρια.

Τα αδέρφια αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν για όλη τους τη ζωή παγιδευμένα σε ένα παιδικό σώμα, καθώς η θεραπεία με τη μορφή ένεσης ορμονών θα έπρεπε να τους έχει χορηγηθεί πριν την ηλικία των 16 με 17 ετών.

Ένα έτος ορμονικής θεραπείας, με το ημερήσιο κόστος να ανέρχεται περίπου στα 20 ευρώ, θα τους επέτρεπε να πάρουν ύψος και να αναπτυχθούν πλήρως τα γεννητικά τους όργανα. Αλλά οι γονείς των δύο εφήβων δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα αυτά, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Τα δύο αδέρφια ζουν με τους γονείς τους και την 12χρονη αδερφή τους, Suman Yadav, η οποία έχει φυσιολογική σωματική ανάπτυξη.

Ο Azad, ο οποίος θέλει να γίνει μηχανικός, δήλωσε: «Θα δώσω εξετάσεις τον Απρίλιο και διαβάζω πάρα πολύ για να τα καταφέρω. Όταν βγαίνω έξω για να πάω μέχρι το σπίτι του δασκάλου μου, πάντα με συνοδεύει η μητέρα μου. Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι ακόμα παιδί και χρειάζομαι κάποιον να με συνοδεύει. Εάν βγούμε με την Laxmi μόνοι μας, ο κόσμος μας κοιτάει περίεργα. Κάποιοι αγενείς μάλιστα μας «στολίζουν» με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Γι'Α αυτό συνήθως βγαίνουμε πάντα παρέα με τους γονείς μας και την μικρότερη αδερφή μας.»


«Δεν μπορώ να κάνω παρέα με αγόρια της ηλικίας μου γιατί ισχυρίζονται πως δεν μπορώ να τους ακολουθήσω. Παρόλα αυτά, έχω δύο φίλους από το σχολείο που κάνουμε παρέα και δεν τους ενδιαφέρει που είμαι "μικρός"», συμπλήρωσε ο Azad.

Η Laxmi με τη σειρά της πρόσθεσε: «Όταν ήμασταν πιο μικροί, οι γονείς μας αναγκάστηκαν να μας αλλάξουν σχολείο γιατί τα υπόλοιπα παιδιά μας κορόιδευαν.»

Η μητέρα των δύο παιδιών δήλωσε: «Είμαι πολύ προστατευτική με τα παιδιά μου. Αν δεν συνοδεύσω τον Azad όταν είναι να βγει, ο κόσμος του πετάει διάφορα αντικείμενα και φοβάμαι μην τον χτυπήσουν. Όταν ο Azad και η Laxmi ήταν μικρά, είχαν το ίδιο μέγεθος με τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά μέχρι ο Azad να φτάσει σε ηλικία περίπου 5 ετών, όπου και αντιληφθήκαμε πως έχει σταματήσει να αναπτύσσεται. Όταν έφτασε και η Laxmi σε αυτή την ηλικία, σταμάτησε και αυτή να αναπτύσσεται. Τα πήγαμε και τα δύο στον γιατρό αλλά ούτε αυτός μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πάει σε πολλά νοσοκομεία αλλά δυστυχώς όλα θέλουν πληρωμή για να χορηγήσουν στα παιδιά μου τη θεραπεία και το ποσό είναι τεράστιο. Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και έτσι αφήσαμε τα πράγματα ως έχουν.»


«Κάποτε ψάξαμε να πουλήσουμε το σπίτι μας για 3.300 ευρώ προκειμένου να ακολουθήσουν τα παιδιά τη θεραπεία. Αλλά οι γιατροί στο νοσοκομείο που απευθυνθήκαμε δεν μπορούσαν να μας εγγυηθούν πως οι ενέσεις θα είχαν αποτελέσματα, καθώς τα παιδιά είχαν ξεπεράσει την ενδεδειγμένη ηλικία και έτσι αποφασίσαμε να τα παρατήσουμε.»

Τελικά, πέρυσι, οι οικογένεια δέχτηκε μια προσφορά από το All India Institute of Medical Sciences στο Δελχί, το οποίο ανέλαβε να χορηγήσει δωρεάν στα δύο αδέρφια τη θεραπεία. Όταν όμως ο Azad και η Laxmi έφτασαν στο νοσοκομείο, πλήθος ασθενών, επισκεπτών, ακόμα και ανθρώπων που περνούσαν έξω από το νοσοκομείο, συγκεντρώθηκε στο θάλαμό τους και τους κοίταζε.

«Δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τόσους ανθρώπους. Ήταν πολύ τρομακτικό και για μένα και για τον Azad. Προτιμήσαμε να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν παρά να περάσουμε αυτή τη διαδικασία. Αποφασίσαμε πως δεν θέλαμε τη θεραπεία, καθώς οι γιατροί μας έδιναν μόνο 40 με 50% πιθανότητες επιτυχίας,» πρόσθεσε ολοκληρώνοντας η Laxmi.

The Sun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου