''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Αδύνατη η πρόσβαση στο Gmail την Τρίτη για ορισμένους χρήστες

Ταχυδρομείο offline

Αθήνα: Βλάβη που εμφανίστηκε στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google επηρεάζει ένα αδιευκρίνιστο ποσοστό των εκατομμυρίων χρηστών της από το πρωί της Τρίτης.

Εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε το πρόβλημα και θα εκδώσουμε ενημερώσεις μόλις τις έχουμε διαθέσιμες. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση έχει προκληθεί» αναφέρει ανακοίνωση στη σελίδα τεχνικής υποστήριξης του Gmail.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε γύρω στις 11.30 ώρα Ελλάδας και από ό,τι φαίνεται δεν επηρεάζει το σύνολο των 113 εκατομμυρίων συνδρομητών -πολλοί λογαριασμοί Ελλήνων χρηστών λειτουργούν κανονικά το μεσημέρι. Στη χειρότερη περίπτωση, η Google θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αγωγές από τους χρήστες με επαγγελματικούς λογαριασμούς, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η εταιρεία έχει τη συμβατική υποχρέωση να προσφέρει υπηρεσίες e-mail το 99,9% κάθε ημερολογιακού μήνα.

Σύμφωνα με το BBC, περίπου ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις βασίζονται στο Gmail, ανάμεσά τους και η ίδια η Google, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία με τους δημοσιογράφους σχετικά με τη βλάβη.

Το Gmail φαίνεται πάντως να λειτουργεί μέσω του πρωτοκόλλου IMAP που δίνει πρόσβαση στα γραμματοκιβώτιά του μέσω άλλων προγραμμάτων e-mail.

Σύμφωνα με την Google, στη διάρκεια του 2008 η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν λειτουργούσε για 10-15 λεπτά ανά μήνα κατά μέσο όρο.

Το προηγούμενο σοβαρό επεισόδιο είχε σημειωθεί τον Αύγουστο, όταν το Gmail βρέθηκε offline για μια-δυο ώρες.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία του, το Gmail ακόμα λειτουργεί επισήμως σε δοκιμαστική έκδοση beta.

Η Microsoft, στην οποία ανήκει το ακόμα δημοφιλέστερο Hotmail, δεν έχασε την ευκαιρία να επωφεληθεί από τη βλάβη. «Χρειάζεστε νέο λογαριασμό e-mail; Ρίξτε μια ματιά στο windowslive.co.uk», «τιτίβισε» στο Twitter o Μελ Κάρσον, επίσημος blogger του διαφημιστικού τμήματος της Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου