''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Προς Νέα παγκόσμια οικολογική Συμφωνία



Τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν μια «Νέα παγκόσμια οικολογική Συμφωνία» για να ξεπεραστεί η τριπλή οικονομική, ενεργειακή και διατροφική κρίση, την οποία (συμφωνία) θα χρηματοδοτήσουν οι χώρες της G20 αφιερώνοντας τουλάχιστον το 1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά τα δυο προσεχή έτη.

«Η G20 πρέπει να εξετάσει τις προτάσεις αυτές κατά το επόμενο ραντεβού της στο Λονδίνο, τον Απρίλιο», εκτιμά το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (PNUE) σε μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της έναρξης του παγκόσμιου φόρουμ του στο Ναϊρόμπι.

Στους κόλπους της G20, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι πλούσιες χώρες του ΟΟΣΑ πρέπει κατά τα δυο προσεχή χρόνια να αφιερώσουν «τουλάχιστον το 1% του ΑΕΠ τους σε προγράμματα περιορισμού της εξάρτησής τους από τα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακας), που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι λιγότερο πλούσιες χώρες της G20 -η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Αφρική καθώς επίσης η Νότια Κορέα ή η Τουρκία πρέπει να αυτές να πράξουν αναλόγως, στο μέτρο του δυνατού, εκτιμά η PNUE.

Όσο για τις αναπτυσσόμενες χώρες, θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν προς τη κατεύθυνση αυτή, αλλά επίσης να αφιερώσουν «τουλάχιστον το 1% του ΑΕΠ τους σε προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας και του συστήματος παροχής νερού για τους πτωχούς».

Οι ηγέτες της G20 θα συναντηθούν στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο για να καθορίσουν τις κατευθυντήριες γραμμές μιας μεταρρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος απέναντι στη σημερινή κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου