''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η Samsung ετοιμάζει μνήμες στα 40nm


Η Samsung ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα ότι προτίθεται να διαθέσει στην αγορά τις πρώτες μνήμες για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίες θα κατασκευάζονται με βάση το πρότυπο των 40 νανομέτρων. Σε πρώτη φάση, η Samsung θα ξεκινήσει από DDR3 chips των 2 gigabytes και εν συνεχεία θα επεκταθεί και στις μνήμες DDR2.

- Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση των νανομέτρων από τα 50 στα 40 θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας κατά 60%.

Όσον αφορά τις ανταγωνίστριες εταιρείες, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε παρόμοιες κινήσεις μέσα στο προσεχές διάστημα. Τέτοιες πρωτοβουλίες απαιτούν τεράστιες επενδύσεις και η τρέχουσα οικονομική συγκυρία σχεδόν απαγορεύει αυτές τις κινήσεις. Οι περισσότεροι ανταγωνιστές της Toshiba κατασκευάζουν μνήμες στα 50 ή 60 νανόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου