''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

USB αντί για δάχτυλο



Ένας Φιλανδός προγραμματιστής, που έχασε το ένα του δάχτυλο σε ένα τροχαίο ατύχημα, το αντικατέστησε με ένα USB.

Ο Jerry Jalava, έφτιαξε ένα ειδικό προσθετικό δάχτυλο, στο οποίο μπορεί να αποθηκεύσει φωτογραφίες, ταινίες και άλλα χρήσιμα αρχεία και να τα επεξεργαστεί στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Μοιάζει με ένα φυσιολογικό δάχτυλο αλλά μπορεί να αφαιρεθεί από το «νύχι» και να τοποθετηθεί σε μία θύρα USB στον υπολογιστή.

Ο προγραμματιστής από το Ελσίνκι, έχασε το δάχτυλό του το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια τροχαίου με την τότε ολοκαίνουργια μηχανή του. Αμέσως, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Ελσίνκι όπου τον εξέτασε ένας χειρούργος και του είπε πως ήταν αδύνατον να σώσουν το δάχτυλό του και πως έπρεπε να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του μισού δαχτύλου.

Όταν ο Jerry είπε στους γιατρούς ποιο είναι το επάγγελμά του, εκείνοι του είπαν αστειευόμενοι πως θα μπορούσε να φτιάξει ένα «δάχτυλο-USB». Η ιδέα, αν και επρόκειτο για αστείο ουσιαστικά, φαίνεται πως άρεσε στον Jerry και έτσι την υλοποίησε.

Ενσωμάτωσε ένα USB stick σε ένα παραδοσιακό προσθετικό δάχτυλο και έτσι είναι ο μοναδικός που διαθέτει δάχτυλο χωρητικότητας 2 Gb.

Το δάχτυλο δεν είναι μόνιμα προσαρτημένο πάνω στο χέρι του, με την έννοια ότι μπορεί να το αφαιρέσει από το ύψος του νυχιού και να το τοποθετήσει στη θύρα ενός υπολογιστή.

«Όταν χρησιμοποιώ το USB, απλά αφήνω το δάχτυλό μου μέσα στη θύρα και το παίρνω όταν έχω τελειώσει τη δουλειά μου,» ανέφερε ο Jerry.

Ananova

1 σχόλιο: