''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Εκτόξευση δορυφόρου ανακοίνωσε η Βόρειος Κορέα



Το πρόγραμμα εκτόξευσης ενός δορυφόρου ανάμεσα στις 4-8 Απριλίου ανακοίνωσε η Βόρειος Κορέα στην Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον Ντένις Σανιόν, εκπρόσωπο της οργάνωσης, που εδρεύει στο Μόντρεαλ.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας έλαβε χθες μία επιστολή από τον γενικό διευθυντή της πολιτικής αεροπορίας της Βορείου Κορέας, όπου αναφέρεται η ημερομηνία και οι λεπτομέρειες της πτήσης του πυραύλου, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του δορυφόρου στο διάστημα. Η επιστολή αναφέρει ακόμη ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις 4 και 8 Απριλίου", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η επιστολή μίας σελίδας εστάλη και στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, σύμφωνα με τον κ. Σανιόν.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, μετέδωσε ότι το κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγιάνγκ έχει δώσει τα απαραίτητα δεδομένα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αεροπλάνων και των πλοίων κατά την έναρξη του τηλεπικοινωνιακού πειράματος της.

Την ανησυχία του για την εκτόξευση του δορυφόρου της Βορείου Κορέας εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

"Ανησυχώ για την πρόσφατη κίνηση της Βορείου Κορέας να εκτοξεύσει δορυφόρο ή πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Αυτό θα διακινδυνεύσει την ειρήνη και την σταθερότητα της περιοχής", δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου