''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Νέο διατροφικό σκάνδαλο στην Κίνα



Δεκαπέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στη νότια κινεζική επαρχία Γκουάνγκζου για την πώληση χοίρων που είχαν τραφεί με απαγορευμένες χημικές ουσίες προκειμένου το κρέας τους να γίνει άπαχο, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Η τροφή που δινόταν στα ζώα περιείχε τις ουσίες ractopamine και clenbuterol, σύμφωνα με τις αρχές. Τον περασμένο μήνα διατάχθηκε έρευνα διότι σημειώθηκαν 70 κρούσματα δηλητηρίασης εξ αιτίας της δεύτερης ουσίας στην επαρχία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι δύο ουσίες συμβάλλουν ώστε το κρέας των ζώων να είναι ιδιαίτερα άπαχο, αλλά έχουν απαγορευτεί στην Κίνα καθώς κρίνονται επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.

Η χρήση της πρώτης ουσίας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στα εκτροφεία χοίρων στις ΗΠΑ, ωστόσο στην Κίνα επιτρέπεται η εισαγωγή μόνο κρέατος από αγροκτήματα και εκτροφεία που δεν χρησιμοποιείται. Μάλιστα, κινεζικά τελωνεία κατά καιρούς κατάσχουν ποσότητες χοιρινού κρέατος, εάν διαπιστωθεί ότι περιέχουν τις χημικές ουσίες αυτές.

Οι 15 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί παραγωγής και διάθεσης τοξικών και επικίνδυνων τροφίμων - εάν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινές έως και πέντε ετών κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου