''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Στην περιοχή του Μεξικού έζησε η αρχαιότερη θαλάσσια χελώνα

Μετά τους δεινόσαυρους

Ένα από τα επτά απολιθώματα που βρέθηκαν στην πολιτεία Κοαχουίλα. Το ζώο είχε μήκος γύρω στο 1 μέτρο.

Ένα από τα επτά απολιθώματα που βρέθηκαν στην πολιτεία Κοαχουίλα. Το ζώο είχε μήκος γύρω στο 1 μέτρο.ΑΠΕ

Πόλη του Μεξικού: Τα παλαιότερα γνωστά απολιθώματα θαλάσσιας χελώνας, ηλικίας 72 εκατομμυρίων ετών, ήρθαν στο φως στο βόρειο Μεξικό.

«Είναι η παλαιότερη θαλάσσια χελώνα του είδους της και ανήκει στην τάξη των χελώνιων. Μέχρι σήμερα, το παλαιότερο δείγμα αυτού του είδους ήταν 65 εκατ. ετών και είχε βρεθεί στο Νιου Τζέρσι» αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στην Πόλη του Μεξικού.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα απολιθώματα επτά συνολικά χελωνών βρέθηκαν στη βόρεια Κοαχουίλα, την πολιτεία που πολλοί Μεξικανοί επιστήμονες αποκαλούν «παράδεισο της Παλαιοντολογίας».

Το προϊστορικό ερπετό, που έζησε στα τέλη της Κρητιδικής περιόδου, περίπου 7 εκατ. χρόνια μετά την εξαφάνιση των δεινόσαυρων, ήταν πρόγονος της σημερινής πράσινης χελώνας (Chelonia mydas).

Είχε μήκος ένα μέτρο, πλάτος 70 εκατοστά και ξεχωρίζει από άλλες θαλάσσιες χελώνες από το στρογγυλό κεφάλι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου