''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που ευθύνεται για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο

Ελπίδες για γενετικό τεστ

Στην κοιλιακή μαρμαρυγή τα μυικά κύτταρα των κοιλιών της καρδιάς συσπώνται ανεξέλεγκτα

Στην κοιλιακή μαρμαρυγή τα μυικά κύτταρα των κοιλιών της καρδιάς συσπώνται ανεξέλεγκταΤα Νέα

Αμστερνταμ: Γονίδιο που ευθύνεται για μια σοβαρή καρδιακή αρρυθμία που μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο σε νέους ανθρώπους ανακαλύφθηκε από ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Αμστερνταμ.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης American Journal of Human Genetics, αφορά τη συγγενή κοιλιακή μαρμαρυγή, στην οποία τα μυικά κύτταρα των κοιλιών της καρδιάς συσπώνται ανεξέλεγκτα και εμποδίζουν τη ροή του αίματος.

Το 25% των ανθρώπων που πάσχουν από την ασθένεια πεθαίνουν πριν από την ηλικία των πενήντα ετών.

Οι Ολλανδοί ερευνητές ενοχοποιούν τώρα ένα τμήμα DNA που βρίσκεται στο χρωμόσωμα 7. Οι φορείς της μετάλλαξης έχουν 50% πιθανότητα να τη μεταδώσουν στα παιδιά τους.

Η ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο για γενετικά τεστ με τα οποία θα εντοπίζονται οι φορείς. Τα άτομα που φέρουν το ελαττωματικό γονίδιο θα μπορούν να εμφυτεύσουν στο σώμα τους έναν μικροσκοπικό ηλεκτρικό απινιδωτή, ο οποίος θα αποκαθιστά τον κανονικό καρδιακό ρυθμό σε περίπτωση αρρυθμίας.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 300 ατόμων από τρεις ολλανδικές οικογένειες και διεξήχθη από κοινού από τα ιατρικά κέντρα του Αμστερνταμ, της Ουτρέχτης και τρία γαλλικά ερευνητικά ινστιτούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου