''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Νέα νομοθεσία για την ασφαλεία και τον έλεγχο των τροφίμων υιοθετεί η Κίνα

Μετά τα απανωτά σκάνδαλα

Κινέζος αγρότης την περίοδο του σκανδάλου με το γάλα

Κινέζος αγρότης την περίοδο του σκανδάλου με το γάλαAssociated Press

Πεκίνο: Νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων υιοθετεί η Κίνα σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στα απανωτά διατροφικά σκάνδαλα που έχουν πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η νομοθεσία προετοιμαζόταν από τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από το μείζον σκάνδαλο με το επιμολυσμένο βρεφικό γάλα, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι βρέφη και μολύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

«Ο νόμος αυτός προβλέπει τη θέσπιση ενός συστήματος ελέγχων και επιτήρησης, την εφαρμογή πανεθνικών κανόνων ασφάλειας τροφίμων, ένα σύστημα προειδοποίησης και αυστηρών κυρώσεων» προσθέτει το πρακτορείο.

Το «Νέα Κίνα» δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νομοθεσία. Ωστόσο, έχει ήδη γίνει γνωστό ότι θα θεσπισθεί μία μοναδική επιτροπή για την ασφάλεια των τροφίμων υπό τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου